REHBERLİK SERVİSİ ÇALIŞMALARI

REHBERLİK SERVİSİ ÇALIŞMALARI

28.06.2021 1019

Rehberlik servisi olarak neler yapıyorsunuz?

28-06-2021





































Derslerde başarılı olmam için neler yapabilirsiniz? Ayrıca LGS' den yeni çıktığımız için çok fazla ders çalışmak istemiyoruz.

Haklısınız. LGS'ye hazırlık sürecinde çok yorulduğunuzu biliyorum. Dinlenmek istemekte çok haklısınız. Ama dinlenmek demek hiçbir şey yapmamak demek değildir. 9. sınıfta sizlerden beklentimiz çok çalışmanız değil, düzenli çalışmanız. Bu konuda da sizlere gereken tüm desteği veriyoruz. Okula başladığınız ilk haftalarda -zaman kaybetmeden- verimli ders çalışma yöntemleri ve düzenli çalışma hakkında çok fazla görüşeceğiz. Hem sınıf içi eğitimlerimiz olacak hem de bireysel olarak görüşerek sizin ihtiyaçlarınıza ve çalışma stillerinize göre çalışma planları hazırlayacağız. Dersleri dikkatli dinleyip düzenli bir şekilde ders çalıştığında yapmak istediğin her şeye zaman ayırabileceksin. Hem de başarılı olacaksın.

 

Meslek seçimi ve kariyer planlama hakkında neler yapıyorsunuz?

28-06-2021


































Ailelere yönelik yaptığınız çalışmalar var mı?

28-06-2021


































Üniversite gezileri düzenliyor musunuz? 

28-06-2021





































İş birliği yaptığınız kişi ya da kurum/kuruluşlar oluyor mu?

Alanında uzman kişileri okulumuza davet ederek motivasyon konuşmaları, söyleşiler ve başarı odaklı seminerler düzenliyoruz. Meslek tanıtım günlerinde başarılı iş insanları okulumuzda sizlere seminer veriyorlar.  Üniversiteler, Yeşilay, Emniyet Müdürlüğü ve İşkur gibi kuruluşlarla da okul içinde ortak çalışmalar yapıyoruz.

Bir sorunum olduğunda bunu sizinle hiçbir güven problemi olmadan paylaşabilir miyim? Bana yardım edebilir misiniz?

Evet, bizlere güvenebilirsiniz. Psikolojik danışmanın önemli etik kurallarından olan gizlilik ve gönüllük esası bizler için çok önemli. Birey istemediğinde zorla danışma olmaz. Okulumuz psikolojik danışmanlarından kiminle görüştüysen anlattıkların (adli bir vaka olmadığı sürece) sadece onda kalır. Bunları kimseyle paylaşmaz. Yaşadığımız sorunlarda kaygımız çok artabilir ve doğru kararlar veremeyebiliriz. Bu yüzden bizlere başvurursan birlikte daha sağlıklı çözüm yolları bulabiliriz.

Sadece bireysel görüşme mi yapıyorsunuz?

28-06-2021