OKULUMUZDA SOSYAL VE KÜLTÜREL FAALİYETLER

OKULUMUZDA SOSYAL VE KÜLTÜREL FAALİYETLER

Okulunuzun sosyal ve kültürel etkinliklere bakış açısı nasıl?

Okulumuz uzun yıllardan beri eğitim-öğretim hayatında devletimize ve öğrencilerimize hizmet etmektedir. Eğitim platformlarının her alanında koşmaya devam eden bizler -öğretmen ve öğrenciler- aynı zamanda sosyal ve kültürel alanda da çalışmalarımızı en üst seviyede devam ettirmekteyiz. Farklı alanlarda gerçekleştirilen proje hazırlama, yarışmalar, yayın, tören, tanıtım günleri, müzik, tiyatro, şiir dinletisi, konferans, gezi, turnuva, kampanya, ziyaret, sportif etkinlikler, öğrenci kulüpleri gibi sosyal etkinlikler okulumuzda yürütülen ders dışı etkinliklerin kapsamı içindedir.  Ders dışı etkinlikler ile öğrencilerin hayata bakış açıları değişmekte, meslek seçimlerini dahi etkileyecek ek beceriler kazanmaları sağlanmaktadır. Ders dışı etkinliklere katılım ile lise, üniversite ve mesleki kariyer başarısı arasında olumlu bir ilişki olduğunu görmekteyiz. Ders dışı etkinlikler; öğrencilerin sorumluluk alma, girişimcilik, liderlik ve zaman yönetimi becerilerini geliştirmekte; devamsızlıklarını düşürmekte ve onların yüksek eğitsel beklenti içinde olmalarını sağlamaktadır. Sosyal ve kültürel etkinliklerin sunduğu yaşam deneyimi fırsatları ele alındığında; öğrencilerin ilgi alanlarını genişlettiği, düşüncelerini ifade edip yeni fikirlerini deneme imkânı bulabildikleri görülmektedir. Böylece öğrenciler kendilerini daha iyi tanıma ve keşfetme olanağına da sahip olmaktadırlar.

Öğrencilerimizi hayata hazırlamada sadece akademik başarının yeterli olmadığı, sosyal ve kültürel alanda da gelişimlerinin önemli olduğu bilinciyle tüm zümrelerimizle kombin çalışma modelini uyguluyoruz.

27.06.2021 27643

Okulunuzda sosyal ve kültürel alanda ne gibi faaliyetler yapmaktasınız?

Okulumuz sosyal ve kültürel faaliyetler bakımından İstanbul'un sayılı okullarından biridir. Sosyal ve kültürel faaliyetlerimizi yarışmalar, proje çalışmaları, tiyatro, müzik, şiir dinletisi, geziler, sportif faaliyetler, sergiler, konferanslar, törenler gibi başlıklarla açıklayabiliriz.

27-06-2021

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hazırlık okutulan dönemde İngilizce Bilgi Yarışması'nda il finalinde beraberlik olmuş ve kura sonucu ikincilik alınmıştır.

Bu başarıların en yenisi ise müzik öğretmenimiz Hakan Çakır'ın yazıp yönettiği "Başka Dünya" isimli kısa filmin, Milli Eğitim Bakanlığı ve Esenler Belediyesinin ortak yürüttüğü "Kütüphanede Hayat Var" projesi kısa film yarışması kapsamında lise kategorisinde birinci olmasıdır.

2019-2020 eğitim-öğretim yılında Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği tarafından Türkiye genelinde, liseler arasında yapılan "Hatırla ve Hayal Et" adlı yarışmada öğrencimiz Ece Furat İstanbul'da birinci, Türkiye genelinde ise beşinci olarak "Cumhurbaşkanlığı Külliyesi"ndeki ödül törenine katılmaya hak kazanmıştır. 

Evliya Çelebi'nin "Seyahatname" adlı eserinin tanıtımı ile ilgili hazırladığımız video İstanbul beşinciliği elde etmiştir. 

27-06-2021

Sınıflarımız arasında bilgi, münazara yarışmaları yapılmaktadır. Bu yarışmalara hazırlanma aşamasında öğrencilerimiz sıkı bir çalışma temposuna girerek bilgilerini pekiştirmektedir. Öğle aralarında düzenledikleri "Hadi Anlat Bakalım" yarışması ile eğlenip hoş zamanlar geçirmektedirler.

27-06-2021

27-06-2021

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hazırladığımız derginin en önemli özelliği klasik dergi biçiminde olmamasıdır. Okul dergimiz dijital ortamda okunmak üzere hazırlanır. Öğrencilerimizin yaptıkları çalışmalara bu dijital dergimiz sayesinde her türlü iletişim aracı vasıtasıyla ulaşılabilmektedir. Yazılarımızın seslendirilmesi, ele aldığımız konuyla ilgili hazırlanan videoların izlenmesi ve formlar aracılığıyla okuyucularımızla iletişim sağlayabilmemiz okul dergimizi farklı kılan bazı özelliklerdendir. 

Köklü bir okul olmamızın neticesi olarak yayınlarımız da okulumuzun kuruluşundan beri süregelmiştir. Kültür ve sanat alanındaki ilk dergimiz olan Kardelen öğrencilerimizin şiir, hikâye, deneme, anı türündeki yazılarıyla bezenmiş; büyük emeklerle hazırlanmıştır. 

İngilizceye verdiğimiz önemi tabii ki yayınlarımızda da gösteriyoruz.  Kardelen English dergimiz de bunun bir göstergesi. Tamamı İngilizce olarak hazırlanan dergimizin farklı sayılarında öğrencilerimiz okulumuzda yapılan etkinlikler, projeler ve ünlü isimlerle yaptıkları röportajlara yer vermekteler. 

Ayrıca, İngilizce ve Coğrafya derslerinde ortak bir çalışma olarak Coğrafya Terimler Sözlüğü hazırladık. Sözlük, coğrafi terimlerimizi açıklamak amacıyla hazırlanmış ve ayrıca sözlükte terimlerin İngilizce açıklamalarına da yer verilmiştir. Sözlüğümüzde ayrıca karekod uygulaması da kullanılarak dijital ortamda öğrencilerimizin terimlerin görsellerine ulaşmaları da sağlanmıştır. 

 Okulumuzda coğrafya, ve biyoloji alanında da dergiler hazırlanmaktadır. Pangea isimli dergimizde coğrafya ve çevre ile ilgili öğrencilerimiz ilgi duydukları konuları araştırmakta, gezi yazıları ile arkadaşlarını uzak diyarlara taşımaktadırlar. 

Biyoloji alanındaki Biyokozmoz dergimiz canlılar ve doğal çevre ile ilgili merak edilenleri bize aktarmaktadır. 

Görsel sanatlar alanında "Çizgi" dergimizin çalışmaları devam etmektedir.  

27-06-2021 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tiyatro gösterilerimiz okulumuzun konferans salonunda ya da ilçemizdeki kültür merkezinde sergilenir. Önceki yıllarda hazırlamış olduğumuz bazı çalışmalarımızdan örnekler:

Düdüklüde Kıymalı Bamya, Ah Şu Gençler, Cimri, Boyacı, Artiz Mektebi, Kavuklu'nun Kısmeti, Harman Yeri Çanakkale,  Benim Adım Taner.

Kavuklu'nun Kısmeti adlı oyunumuz, Dünden Bugüne İstanbul konulu projemiz kapsamında sahnelenmiş bir orta oyunuydu. 

27-06-2021

Harmanyeri  Çanakkale adlı oyunumuz 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü programımız kapsamında ilçe töreni olarak Zeytinburnu Kültür Merkezi'nde sergilenmiştir. Gösterimiz Kaymakam'ımız, Belediye Başkanı'mız, İlçe Milli Eğitim Müdürü'müz ve tüm katılımcılar tarafından çok beğenilmiş ve Belediye Başkanı'mız oyunun tüm öğrencilerimize izletilebilmesi için salonu bir gün daha kullanmamıza izin vermiş ve oyun ikinci gün tekrar sahnelenmiştir.

27-06-202127-06-2021

Benim adım Taner isimli oyunumuz ise Harezmi Eğitim Modeli  uygulaması kapsamında 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde sahnelenmiştir. 

27-06-2021

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aynı etkinlik kapsamında dünyaca ünlü engelli kişiler sahnemizde ve Zeytinburnu Kültür Merkezi önünde canlandırılmıştır. Program Habertürk  Kanalı Ana Haber Bülteni'nde tüm ülkemizle paylaşılmıştır. 

27-06-2021

İngilizce derslerimizde de öğrencilerimiz yıl sonunda çeşitli gösteriler düzenleyerek dil seviyelerindeki gelişmeleri de ortaya koymaktadırlar. Öğrencilerimiz Benim Adım Taner adlı oyunu İngilizce olarak da sergilemiş ayrıca 1920'lerde yaşam ve giyim tarzları konulu defile hazırlamışlardır. 

27-06-2021

Dünden Bugüne İstanbul Projesi kapsamında sunulan İstanbul temalı şiirler ve edebiyat derslerinde öğrencilerimizin hazırladığı diğer şiirler tüm öğrenci ve öğretmenlerimiz tarafından keyifle dinlenmiştir. 

27-06-2021

27-06-2021

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Okulumuz öğrencileri pek çok özel gün ve bayram törenleri için müzikli programlar gerçekleştirmektedir. Mezuniyet törenlerimizde öğrencilerimiz seslendirdikleri parçalarla törenlerimizi adeta bir şenliğe dönüştürmektedirler. Önceki yıllarda organizasyonunu gerçekleştirdiğimiz okulumuzun  bahçesindeki Pinhani konserinin tadı hala damağımızdadır. Pandemi öncesinde yıl sonu konseri olarak gerçekleştirdiğimiz Barış Manço Şarkıları konserimiz ve müzik öğretmenimizin eşliğinde Linda Kaso Piyano ve Şan Resitali unutulmaz performanslardı. 27-06-2021       

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Temalı sanat sergilerimiz sosyal sorunlara değinmekte ve öğrencilerimizde bu konuda bilinç oluşmasına yardımcı olmaktadır.  Ayrıca yarışmalara katılmak isteyen öğrencilerimiz desteklenmekte, dereceye giren ve ödül kazanan öğrencilerimiz gurur kaynağımız olmaktadır. 

27-06-2021





































Okulumuzun bahçesinde yer alan kapalı spor salonumuz derslerimizi rahatça işleyebilmemiz için bize imkân sağlıyor. Her yıl sınıflarımız arasında voleybol, basketbol, futsal, satranç turnuvaları düzenliyoruz; il ve ilçemizde düzenlenen yarışmalara katılıyoruz. Son yıllarda elde ettiğimiz başarılarımızdan birkaçı:

2017-2018 Basketbol Erkek Takımı -- ilçe 1.

2019-2020 Basketbol Kız Takımı -- ilçe 3.

2018-2019 Voleybol Kız Takımı-- ilçe 3.

2019-2020 Futsal Kız Takımı -- ilçe 1.

2019-2020 Bilek Güreşi -- il 4.

2019-2020 Judo -- il 2.  Ve Marmara Bölge 5. 

 

Okulunuzda geziler düzenleniyor mu?

27-06-2021 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Yaptığımız gezilerin sonunda genellikle öğrencilerimizin duygu ve düşüncelerini yazılı ve sözlü olarak alırız. Birçok öğrencimiz "Okuldan mezun olduktan sonra en çok özleyeceğimiz şeylerden biri gezilerimiz olacaktır." der. Ya da mezuniyet törenlerinde gelen mezunlarımız sık sık "aAh hocam, ne güzel günlerdi! Ne eğlenmiş ne çok anı biriktirmiştik." gibi söylemlerde bulunurlar. Okulumuzda her dönem il dışı geziler düzenlemekteyiz. Ayrıca il içinde de müze, fuar, üniversite tanıtım gezileri gibi geziler düzenlemekteyiz.

Birinci dönem sonunda genellikle Uludağ, Kartepe, Abant gibi kış sporları ile ünlü turizm merkezlerine gezilerimiz olur. Öğrencilerimiz doyasıya kartopu oynayıp kayak yaparlar. 

27-06-2021

2. dönem nisan ya da mayıs aylarında ise ülkemizin önemli turizm merkezlerine geziler düzenleriz.

Bu gezilerimizden biri olan Kapadokya gezisinde öğrencilerimiz ülkemizin en önemli doğal güzelliklerinden peri bacalarını, yer altı şehirlerini görüp termal havuzda eğlenceli saatler geçirirler ve unutulmaz bir gezi yaşarlar. 

27-06-2021

Bir diğer gezimiz Ege gezisidir. Birçok kültürün yaşamış olduğu; tarihi zenginliklerinin yanında doğal güzellikleri bakımından da eşsiz değerlerimizin olduğu bu gezimizde Efes Antik Kenti, Meryem Ana Evi, Pamukkale, Şirince ziyaret ettiğimiz yerlerdir. 

27-06-2021

Ege gezimizden sonraki yıl biraz daha güneye inelim deyip Akdeniz'e uzandık. Dalyan, İztuzu plajı, Saklıkent Kanyonu, Ölüdeniz bu gezimizin uğrak noktalarıydı. Bol bol yüzme, tekne turu, çamur banyosu gibi etkinliklerin olduğu bu gezimizde de unutulmaz anlar yaşandı. 

27-06-202127-06-202127-06-2021

Hedefimizde ülkemizin her bölgesini görmek var deyip rotamızı Karadeniz'e çevirdik. Safranbolu'nun tarihi evleri, Amasra'nın doğası, Cam Teras, Devrek Baston Atölyesi bu gezimizden hatıralarımızda kalanlardı. 

27-06-2021

 İğneada Longoz Ormanları gezimiz; Dupnisa mağarasını gezip doğayla baş başa kaldığımız, kuş seslerini dinlediğimiz ve onlara kuş yuvaları yaptığımız, Mert Gölü'nde kano gezisi yaptığımız, at bindiğimiz, akşamında ise sahilde ateş yakıp eğlendiğimiz bir gezi oldu.

27-06-202127-06-2021

İlçemizde bulunan Tıbbî Bitkiler Bahçesi'ne her yıl coğrafya ve biyoloji ders müfredatında yer alan bitki konusunu işlerken ziyaret gerçekleştiriyor ve buradaki tıbbî bitkiler hakkında öğrencilerimizi bilgilendiriyoruz. Foto48 Pera Müzesi, Arkeoloji Müzesi, İstanbul Modern Sanatlar Müzesi, Sakıp Sabancı Müzesi, Topkapı Sarayı Müzesi ilimizde ziyaret ettiğimiz kültür ve turizm alanlarımızdır.

Projelerimiz bölümünde anlattığımız gibi okulumuz Erasmus Projelerine de aktif olarak katılım göstermektedir. Bu konuda ilk çalışmamız 2006-2007 eğitim-öğretim döneminde Hollanda ve Macaristan ile gerçekleştirdiğimiz Waternet projesi olmuştur. Projede ilk olarak biz misafirlerimizi ağırlamış, ardından Hollanda'ya gitmiştik. Hollanda'da öğrencilerimiz ailelerin yanında konaklamıştı ve ülkenin önemli alanlarını gezme imkânı bulmuştuk. 

 

Diğer bir Erasmus projemiz olan "The Teaching Approach Of S.T.E.A.M A Meanıngful Education" projesinde Yunanistan, İtalya ve Romanya ile çalıştık ve öğrencilerimizle birlikte bu ülkelere ziyaretler gerçekleştirdik.

27-06-202127-06-202127-06-2021

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Projeler alanında başarılı çalışmalar yürüten okulumuz bu yıl AB Erasmus Akreditasyon Programına kabul edilmiştir. 2021-2022 yılı için 7 adet AB Erasmus projesi başvurusu yapılmıştır. Bu projeler ile birlikte yaklaşık 42 ülkeye ziyaret gerçekleşecektir.

Her yıl 12. sınıflar için üniversite tanıtım gezileri de düzenlemekteyiz. Boğaziçi Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi, Yıldız Üniversitesi, Koç Üniversitesi ve ODTÜ ziyaret gerçekleştirdiğimiz üniversitelerdir. Ankara gezimiz sırasında ilk olarak Anıtkabir ziyaretimizi gerçekleştirip Ata'mızın manevi huzurunda saygı duruşumuzu gerçekleştiriyoruz. 

27-06-202127-06-202127-06-2021

 

 

Zeytinburnu Belediyesi her yıl öğrencilerimize Osmanlı İmparatorluğu'nun kuruluş yeri olan Söğüt-Bilecik gezisi ile Çanakkale Şehitliği'nde şehitleri anma imkânı sunmaktadır. 

27-06-2021

Ayrıca öğretmenlerimiz Zeytinburnu Belediyesinin düzenlediği Başarı ve Centilmenlik Ödülleri Yarışması'nın birincilik ödülü olarak Bosna'ya gitmişlerdir.

 

Okulda hangi alanlarda sergiler hazırlıyorsunuz?

27-06-2021

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Önceki yıllarda hazırlamış olduğumuz projelerimizi Zeytinburnu Kültür Merkezi önünde, tüm okulların yer aldığı bilim şenliği sergisinde sergiledik. 

Bakırköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün hazırlamış olduğu Aqua Florya Alışveriş Merkezi'nde düzenlenen sergiye de katılarak çalışmalarımızı sergiledik. 

Ortak Kültür Ortak Miras Projemiz kapsamında Türk ve Rum kültürünün ortak yönlerini araştırdık, Yunanistan'da Türklerin yaşadığı yerler ve kültür değerlerimizi, ülkemizde (İstanbul, Gökçeada, Tirilye, Uçmakdere, Şarköy'de) yaşamış olan Rumlardan kalan kültür değerlerimizi inceleyerek fotoğraf sergisi hazırladık. Ayrıca iki topluma ait yöresel kıyafetlerden oluşan bir defile gerçekleştirdik. 

Coğrafya dersinde hazırladığımız maket, afiş, fotoğrafları değişik zamanlarda okulumuz spor salonunda ya da koridorlarımızda sergiledik. Maket çalışmalarımızın hazırlanmasında Kültür Üniversitesi ile işbirliğinde bulunduk. Çalışmalarımızı üniversitenin atölyelerinde gerçekleştirdik. Öğrencilerimiz Mimarlık Fakültesi öğrencileri ile birlikte çalışarak maketlerini hazırladılar. Lise öğrencilerinin materyallerini bir üniversitede hazırlamaları, üniversite ortamını yaşamaları onlar için güzel bir tecrübe oldu. 

Ayrıca Biyocoğrafya projesi olarak biyoloji ve coğrafya derslerinde ortak olarak hazırladığımız "Bugünden Geleceğe Doğayla Elele" projesi kapsamında "Hayalimdeki şehir" konulu maket çalışmalarımızı da sergimizde tüm arkadaş ve öğretmenlerimizle paylaştık.

Görsel sanatlar çalışmalarında değindiğimiz gibi öğrencilerimizin geleneksel el sanatları, desen çalışmaları, modern resim sanatçılarının eserlerinden reprodüksiyon çalışmaları ve daha pek çok konuda hazırladıkları eserler sergilenmektedir. 

Yaptığımız çalışmaları diğer okullarla da paylaşmak bizim için önemlidir. Bu anlamda önceki yıllarda Bolu Tarık Somer İlköğretim Okulunda ebru sergisi açmış ve küçük öğrencilerimizle kaynaşma imkânı bulmuştuk. 

2020-2021 eğitim-öğretim yılında gerçekleştirdiğimiz TÜBİTAK 4006 proje sergimizde 16 projemizi sergiledik. Okulumuzun bahçesinde gerçekleştirdiğimiz sergimize Kaymakam'ımız, İlçe Milli Eğitim Müdürü'müz , okul müdürlerimiz ve öğrencilerimiz katıldılar; görevli öğrencilerimiz misafirlerimize yaptıkları çalışmalar hakkında bilgilendirme yaptılar. 

Çevre bilinci kazandırmak, doğayı korumak adına ne gibi çalışmalar yürütüyorsunuz?

27-06-2021

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Çevre eğitimi, dünyanın sonunu getirebilecek sorunların ortadan kaldırılması için vazgeçilmez olan bir araçtır. Bu eğitim sayesinde çevre bilincine sahip bireyler yetiştirilmek hedeflenir. Çevre eğitimi, bir yandan ekolojik bilgileri aktarırken diğer yandan da bireylerde çevreye yönelik tutumlarının gelişmesini ve bu tutumların davranışa dönüşmesini sağlar. Çevre eğitimi, öğrencilerin bilişsel, duyuşsal ve psiko-motor öğrenme alanlarına hitap eder. Bu doğrultuda okulumuzda çevre bilincini kazandırmaya yönelik çeşitli projeler yürütmekteyiz.

Yeşil Okul Projesi kapsamında okulumuzun boş durumda bulunan arka bahçesini ilk olarak öğrencilerimizle birlikte temizledik, toprak getirttik, kimya öğretmenlerimiz öğrencilerimize yaptırdıkları kompost gübreyi bahçeye yaydılar ve toprağımızı verimli hale getirdik. Ardından bahçemizde her sınıfımız için bir bölüm ayırdık, öğrencilerimiz kendilerine ayrılan bölümlere biyoloji ve coğrafya öğretmenlerimizce belirlenen sebzeleri ektiler, sürekli olarak sulamalarını ve bakımlarını yaptılar. Şehir ortamında elini toprağa değdirmemiş öğrencilerimiz için bu çok güzel bir tecrübeydi. 

Bahçenin bir bölümüne okul idaremiz tarafından yaptırılan kamelyada öğrencilerimiz dinlenme, öğretmenleri ile beraber kahvaltı yapma, vakit geçirme imkânı buldular.Özellikle bahar aylarında kendilerine ayrılan bahçede bitkilerin bakımını yapan öğrencilerimiz kamelyada dinlenmekte, kitap okuma gibi etkinlikler gerçekleştirmektedirler. Sadece öğrencilerimiz değil öğretmenlerimiz de boş zamanlarında bu alanda sohbet etmekte, enstrüman çalarak hoş vakit geçirmektedirler. 

Aynı proje kapsamında öğrencilerimiz okul bahçemizin duvarlarını kendi belirledikleri resimleri çizerek renklendirdiler. Yaptıkları çalışmalarda kendileri de yeteneklerinin daha çok farkına vardılar. Çok emek verdiler, çok yoruldular ama sonuç harika oldu. 

Biyocoğrafya projelerimizden biri de "Geri Dönüşümde Varız" projesidir. Bu proje kapsamında öğrencilerimiz kullanılmış plastik şişeleri toplayıp bunları saksılara dönüştürdüler ve içlerine çiçekler ekerek sınıflara, öğretmenlerine hediye ettiler.Tabii kuşları da unutmayıp onlar için yaptıkları kuş yuvalarını ağaçlara astılar. Foto89a Geri dönüşüm bilincini kazandırmak için büyük çabalarla hazırladıkları ürünleri arkadaşları ile paylaştılar. 

Okulumuzda 2018-2019 Eğitim ve Öğretim yılında AMAL GREEN CLUB adında bir kulüp kurulmuştur. 'What can I do for the Environment' adlı bir e-Twinning projesinden yola çıkarak kurduğumuz kulübümüzde öğrencilerimiz İngilizce öğretmenimiz Sevil Taşkın ve Biyoloji öğretmenimiz Özlem Çakır rehberliğinde çevreye duyarlı bireyler olma yolunda çeşitli çalışmalar yürütmektedirler. Bu faaliyetlerden biri olan, günümüzün popüler çevre gönüllüleri çalışması PLOGGING kulübümüzdeki etkinlikler arasında en önemli yeri teşkil etmektedir. Plogging bir tür çevre temizliği ve spor yapma akımıdır. Ayrıca öğrencilerimiz yazdıkları İngilizce yazılar ve hazırladıkları posterler ile okulumuzun bir bölümünde çevre konulu farkındalık oluşturmak amacıyla GREEN MILE adını verdikleri bir sergi de yapmışlardır. 

Okulunuzda mezuniyet günü, pilav günü gibi etkinlikler düzenlenmekte midir?

27-06-2021

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Evet, mezuniyet töreni ve pilav günü bizim için çok önemli günlerdir. Mezuniyet gününde öğrencilerimizi mezun etme, onları bir üst öğretim kurumuna göndermenin gururunu yaşarken aynı zamanda onlardan ayrılacak olmanın hüznünü yaşarız. Tören hazırlıklarımız haftalar öncesinden başlar. Bu çalışmalarda 11. sınıf öğrencilerimizin görev alması bir geleneğimiz olmuştur. Ayrıca okul öğrenci temsilcisi ve arkadaşları ile okul aile birliğimiz en büyük destekçilerimizdir. 

Pilav gününde ise ayrı bir heyecan yaşarız çünkü mezunlarımızı yanlarında eşleri ve çocukları ile görmek, onların başarı dolu hikâyelerini dinlemek bizi bir kez daha gururlandırır. 

Unutmamamızgereken, adeta geleneksel bir etkinliğimiz de 12. sınıflarımızın vedasıdır. Mezuniyet töreninden önce öğrencilerimiz sınavların bitimini, mezuniyete yaklaşmanın sevincini yaşarken okula ve öğretmenlerine veda hazırlığı yaparlar. Bunun için her sınıf günler öncesinden hazırlamaya başladıkları veda cümlelerini yazdıkları pankartları sınıf camlarına asar, öğretmenleri için yazdıkları veda şiirini hep birlikte söyler, ardından gönüllerince eğlenirler. 

Pandemi öncesi gerçekleştirdiğimiz son etkinliğimiz ise tüm öğrenci, öğretmen, okul aile birliği ve hizmetlilerimizin yani tüm ADİLE MERMERCİ ANADOLU LİSESİ AİLESİ'NİN katıldığı iftar yemeğimiz oldu. Tamamen öğrencilerimizin organize ettiği iftar yemeğimizin ardından geleneksel Ramazan eğlenceleri ile öğrencilerimiz unutulmaz anlar yaşayıp kültürel değerlerimizi yaşatmaya devam ettiler.