NEDEN ADİLE MERMERCİ ANADOLU LİSESİ'Nİ SEÇMELİSİNİZ?

NEDEN ADİLE MERMERCİ ANADOLU LİSESİ'Nİ SEÇMELİSİNİZ?

13.06.2023 425

1. Okulunuzun akademik kadrosu nasıl?

Soru çok güzel ve proje okuluna başvuru yapılırken sorulması gereken en güzel soru bizce. Çünkü; 2013 yılına kadar Anadolu Liseleri ve düz Liseler vardı. Anadolu Liselerine atanan öğretmenler sınava giriyor ve çok yüksek puan alanlar atanabiliyordu. 2013 yılından sonra ise tüm liseler Anadolu lisesi oldu, yani okulların tabelası değişti. Bizim okulumuz kurulduğundan beri (1990) Anadolu Lisesi ve  öğretmenlerimizin tamamına yakını sınav puanıyla atanmıştır. Akademik anlamda tümü üst düzey öğretmenlerdir. Ayrıca okul kurulduğundan beri Anadolu lisesi olduğundan dolayı hem öğretmeni hem de öğrencisi hep üst düzey olmuş, bu durum da okul kültürünün de üst seviyede olmasını sağlamıştır.

1.        2. Okulunuzda nasıl bir eğitim-öğretim faaliyeti yapılıyor?

Biz öğrencilerimizi geleceğimiz olarak görüyoruz. Bu nedenle de her anlamda onları geleceğe hazırlamak istiyoruz. Bunun içinde aşağıda projeler kısmında anlatacağımız projeleri uyguluyoruz. Öyle çalışmalar yapıyoruz ki, biraz özel okul, biraz kurs merkezi (eski tabirle dershane), biraz da devlet okulu modeliyle gidiyoruz. Yani okulumuzda okuyan öğrencilerimizi herhangi bir dershane ihtiyaçları kalmayacak şekilde  yetiştiriyoruz. Tabi öğretimde bunları yaparken, eğitim anlamında da tüm öğrencilerimizi milli manevi değerlerine bağlı modern dünyayı özümsemiş ve kendine güvenen bireyler olarak yetiştirmeye çalışıyoruz.

   3. Okulunuzun mevcudu ne kadar?

Okulumuz küçük butik bir okul. Bu durum bize büyük avantaj sağlıyor. Çünkü yaklaşık 42 öğretmenimiz bulunmakta, 480’ne yakın da öğrenci bulunmakta. Her öğretmen 11-12 öğrenci düşmektedir. Bu durum tüm öğrencileri iyi bir şekilde tanımamıza, onlarla iyi bir şekilde iletişim kurmamıza ve ilgilenmemize imkan sağlamaktadır. Ayrıca aşağıda belirteceğimiz projeleri de kolay bir şekilde uygulamamızı sağlamaktadır. Mesela uyguladığımız akademik hazırlık projesini bir okul müdürü arkadaş çok beğenmişti, sen de uygula dediğimizde, kendisinin 1000’ne yakın öğrencisi olduğunu 52 öğretmeni olduğunu, bu projeyi uygulamasının mümkün olmadığını söylemişti. Yani özetle öğrenci mevcudunun az olması, okulun butik olması başarı için çok büyük avantaj bizim için.

   4. Başarıyı artırmak için diğer okullardan farklı olarak ne tür projeler uyguluyorsunuz?

Akademik Başarıyı artırmak için 3 tane proje uyguluyoruz:13-06-202313-06-202313-06-202313-06-202313-06-202313-06-2023