KULÜP ÇALIŞMALARIMIZ

KULÜP ÇALIŞMALARIMIZ

Okulunuzun öğrencileri bilimdeki gelişmelerden, geleceğin teknolojilerinden ve yeni iş imkânlarından haberdar mıdır? Bununla ilgili yapılan çalışmalar nelerdir?

Günümüzde bilim ve teknoloji alanında akılalmaz hızda bir gelişim yaşanmaktadır. Öyle ki bu gelişim karşısında ders içerikleri bile yetersiz kalabilmektedir. Gelişim takip edilmediği takdirde öğrencilerimizin gelecekte zorluklarla karşılaşacağını bildiğimizden  bu açığı kulüp faaliyetleriyle kapatmaya çalışıyor ve öğrencilerimizin geleceğe hazırlıklı olmasını temin ediyoruz.

27.06.2021 1333

27-06-202127-06-2021








































































Girişimcilik Kulübü öğrencilerimiz özellikle geleceğin meslekleri ve iş imkânları üzerinde araştırmalar yaparak bu konuda tüm öğrencileri bilgilendirmeyi amaç edinmiştir. Önümüzdeki dönemde günümüz mesleklerinin tanıtımı için yapılan seminerlerin geleceğin mesleklerine yönelik olarak yapılması ve yeni iş sahalarındaki öncü kişilerin bu seminerlere katılımının sağlanmasını hedeflemektedir.


Okulunuzda sportif etkinlikler yapılmakta mıdır? Sportif başarılarınız nelerdir?

 "Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur" şiarıyla hareket ederek öğrencilerimizin zekâ ve spor oyunlarına katılmasına ve bu alanda kendilerini geliştirmelerine imkân sağlıyoruz. Okulumuz bünyesinde bulunan kapalı spor salonu da bu alandaki faaliyetlerimizi kolaylaştırmaktadır. 27-06-202127-06-2021









































































Öğrencilerinizin yaşadıkları dünyayı algılayabilmeleri, dünya sorunları hakkında farkındalık oluşturmaları için neler yapıyorsunuz?

Günümüz dünyasında insan-çevre ilişkisinin doğurduğu sorunlar, dünya vatandaşlığı kavramını önemli hale getirmiş, yaşadığı dünyaya duyarlı ve faydalı bireyler yetiştirmeyi gerekli kılmıştır. Bu amaca yönelik olarak okulumuzda MUN Kulübü ve UNESCO Kulübü faaliyete geçirilmiştir.

27-06-2021

































UNESCO Kulübü, ulusal ve uluslararası kültürel ve doğal değerlerin korunması ve özgünlüklerinin ortaya çıkarılması için farkındalığı artırmak; bu konuda ulusal ve uluslararası projelerde yer alarak uluslararası anlayış, iş birliği içinde çalışarak dünya barışına katkıda bulunmak amacıyla kurulmuş bir kulüptür. Kulübümüz ayrıca UNESCO'nun hedef, amaç ve eylemlerinin daha iyi anlaşılmasını, insan haklarının desteklenmesini, üyelerinin demokrasi ve yurttaşlık eğitimine katkıda bulunulmasını, insanlığın gelişimini sağlayacak verimli koşulların yaratılmasını hedefleyen sosyal kalkınmada rol oynanmasını da hedefler.Kulübümüzün öncelikli çalışma alanları; 'Ulusal ve Uluslararası Bellek', 'Doğal ve Kültürel Miras', 'Sanatsal Faaliyetler', 'Farkındalık Artırıcı Çalışmalar' olarak belirlenmiştir.

 

Millî ve manevî değerlerimizin yaşatılması ve öğrencilere kazandırılması için neler yapıyorsunuz?

Milli ve manevi değerlerimizin yaşatılması ve öğrencilere kazandırılması çalışmaları dersler dışında da kulüplerimiz tarafından devam ettirilmektedir.

Demokrasi, İnsan Hakları ve Yurttaşlık Kulübü her sene başında Okul Başkanlığı seçimlerini yapar. Bu seçimler sırasında aday öğrenciler kendilerini tanıtmak amacıyla sınıfları gezer, tüm okul önünde seçim konuşmalarını yaparak vaatlerini sayarlar. Seçmenler ise seçim gününde kurulan sandığa giderek oylarını atarlar. Bu seçimler öğrencilerin demokrasi ile ilgili değerleri yaşayarak öğrenmelerinde etkili olmaktadır.

Medeniyet ve Düşünce Kulübü kitap tahlillerinden kaligrafiye, etkili iletişim tekniklerinden sportif aktivitelere, akıl oyunlarıyla hafıza tekniklerinden medeniyet tarihi ve önemli şahsiyetleri tanımaya yönelik pek çok alanda gençlerin gelişimine destek olmaya yönelik etkinlikler yapmayı amaç edinmiştir. Bu kapsamda kulüp öğrencilerimiz geçtiğimiz yıl Peygamber Efendimiz ve medeniyete katkı sağlamış önemli şahsiyetler hakkında kitaplar okuyarak bunların tahlilini yapmışlar ve Siyer-i Nebi yarışmalarına katılarak çeşitli dereceler elde etmişlerdir.

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma, Çocuk Esirgeme Kulübü öğrencilerimiz öğretmenlerinin de desteğini alarak okulumuzda bulunan yardıma muhtaç olan öğrenciler için yardım toplamakta, bu öğrencilerin eğitim-öğretim hayatı boyunca maddi olarak desteklenmelerini sağlamaktadır. Kulübümüz yerel ve ulusal ölçekteki çeşitli yardım kampanyalarına da imkânları dâhilinde katılım göstermektedir.

27-06-2021






































Okulunuzun sanata bakış açısı nedir? Hangi sanatsal faaliyetlere yer verilmektedir?

  Atatürk'ün "Sanatsız kalmış bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir." sözünün doğruluğuna inanan okulumuz sanatsal faaliyetlere tam destek vermektedir. Okulumuzda müzik, tiyatro, resim, edebiyat ve sinema gibi sanatın pek çok dalında faaliyetler yapılmaktadır.

28-06-202127-06-2021









































































Kültür ve Edebiyat Kulübü öğrencilerimiz önemli günler ve haftalar çerçevesinde düzenlenen törenlerin düzenlenmesi ve sunumunda görev almakta; çeşitli öykü, kompozisyon ve şiir yarışmalarına katılarak okulumuza ödüller getirmektedir. Geçtiğimiz eğitim-öğretim yılında Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği tarafından Türkiye genelinde, liseler arasında yapılan "Hatırla ve Hayal Et" adlı öykü yarışmasında öğrencimiz Ece Furat İstanbul'da birinci, Türkiye genelinde ise beşinci olarak bizleri gururlandırmıştır. 

Yayın ve İletişim Kulübü öğrencilerimiz dijital okul dergisi yayınlamaktadır. Kulüp öğrencileri düzenlenen kısa film yarışmalarına da katılarak çeşitli ödüller kazanmıştır. Geçtiğimiz yıl Evliya Çelebi'nin "Seyahatname" adlı eserinin tanıtımı ile ilgili hazırladıkları video İstanbul beşinciliği elde etmiştir.

 

"Çok okuyan mı çok gezen mi bilir?" tartışmasında okulunuzun tarafı nedir? Öğrencilere okuma ve gezme kültürü kazandırma hususunda yaptığınız faaliyetler nelerdir?

 "İkisinin de katkısı var. Ben ikisinden de fayda gördüm. Okudum, anladım; gezdim, tanıdım. İkisi de keşfe giden yolları açar... Ne yazık ki bavul gibi gezen insanları çok görüyorum, hiçbir şeyden haberleri yok." diyor İlber Ortaylı.  Okulumuz da okuma kültürünün yanında gezme kültürünün de çok önemli olduğunu bilerek her iki alanda faaliyetler yürütmektedir.

Kütüphanecilik Kulübü öğrencilerimiz okulumuzda okuma kültürünün devam ettirilmesi için çaba göstermektedir. Okul kütüphanemizde çeşitli ansiklopediler, romanlar, öykü kitapları ve dergiler öğrencilerin kullanımına açıktır. Öğrencilerimiz her ay ortak bir kitap belirleyip okumakta ve bir araya gelerek tahlilini yapmaktadırlar. Kulüpler ve Rehberlik Servisi tarafından yürütülen bu uygulamalar öğrencilerde okuma kültürünün pekiştirilmesi yanında onlara kendini ifade edebilme, sosyalleşme gibi imkânlar da sağlamaktadır.

Gezi, Tanıtma ve Turizm Kulübü okulumuzun en etkin kulüplerinden biridir. Geziler öğrencilere görerek, dokunarak, gözlemleyerek, keşfederek, arkadaşlarıyla etkileşim içerisinde bir öğrenme ve eğlenme imkânı sağlamaktadır. Bunun bilincinde gezi etkinliklerini düzenleyen kulübümüz İstanbul dışında Uludağ, Kartepe, Abant, Kapadokya, Efes, Pamukkale, Şirince, Fethiye, Safranbolu, Amasra, İğneada gibi tarihi ve turistik yerlere geziler düzenlemiştir. Kulübümüz önümüzdeki sene de yurt içi ve yurt dışı geziler yapmayı hedeflemektedir.

 

SORU : Öğrencilerinizi günlük hayatta karşılaşabilecekleri deprem, yangın gibi afetlere karşı bilinçlendirmek için ne tür faaliyetler yapıyorsunuz?

Deprem Türkiye'nin gerçeği ve her an hazır olmamız gereken bir olaydır. Aynı şekilde yangınlar da günlük hayatta sıkça karşılaştığımız ve tedbirler almamızı gerektiren olaylardandır. Bu konularda öğrencilerimiz derslerde olduğu kadar kulüp faaliyetleriyle de bilinçlendirilmektedir.

Sivil Savunma Kulübü öğrencilerimiz afet bilincinin oluşturulması için afişler ve pano çalışmaları hazırlayarak okul öğrencilerini bilgilendirmektedir. Kulübümüz Sivil Savunma Planı'nı hazırlamakta ve belirli aralıklarla bu planı güncellemekte, afet durumunda görevli olan kişilerin görev ve iş bölümünü belirlemekte ve bu şekilde afetlere karşı tedbirlerini en üst seviyede tutmaktadır. Her dönem tekrarlanan yangın ve deprem tatbikatlarıyla da öğrenciler öğrendiklerini uygulama imkânı bulmakta ve bildiklerini davranışa dönüştürerek pekiştirmektedirler. Tatbikatın türüne göre tutum takınan öğrenciler çok kısa sürede binayı boşaltarak toplanma alanında toplanmakta ve yetkililerin talimatlarını bekleyip uygulama bilincine ermektedir.

 

Öğrencilerinizi sağlıklı bir yaşama sahip olma konusunda bilinçlendirmek için faaliyetler yapıyor musunuz?

Sağlıklı yaşam ve beslenme konusunda gerek derslerde ve gerekse kulüp faaliyetleriyle öğrencilerin bilinçlendirilmesi sağlanmaktadır.

Yeşilay, Kızılay, Sağlık ve Beslenme Kulübü öğrencilerimiz; sigara ve alkol gibi bağımlılık yapan maddelerin zararları, sağlıklı beslenme, kanser ve covid gibi çağın hastalıkları ile ilgili afiş ve pano çalışmaları yaparak tüm öğrencilerimizi bu konularda bilinçlendirmeyi amaçlamaktadır. Kulüp öğrencileri Yeşilay Haftası gibi haftalarda düzenlenen şiir, kompoziyon yazma ve kısa film yarışmalarına katılım göstermektedir.