HAZIRLIK SINIFI

HAZIRLIK SINIFI

28.06.2021 4535

1.    2021-2022 eğitim-öğretim yılından itibaren İngilizce hazırlığa geçtiğinizi öğrendik, neden İngilizce hazırlığa geçtiniz?

28-06-2021






































Bir öğrenci olarak liseyi 4  yıl okumak varken neden 5 yıl okuyalım?

Bazı  insanlar  hazırlık okumanın insanın eğitim hayatını uzattığına inanır. Kesinlikle yanılıyorsunuz. Eğitim engin bir deniz gibidir, ne kadar çok açılabilirseniz o kadar iyidir. Kendinizi geliştirmenin yaşı ve zamanı yoktur. Önemli olan toplumda   her yönü ile donanımlı bir birey olabilebilmektir. Lise hayatınızda bir yılınızı İngilizce öğrenimine ayırmanız,  üniversite hayatınızda fazladan vakit  ayırarak portfolyonuza artı kazandırmaktan daha kolaydır. Aynı zamanda herkes tarafından da bilinen bir gerçek vardır ki erken yaşta dil öğrenmek daha kolaydır. Biz geleceğimizin en önemli değeri olan gençlerimize  bu fırsatı erken yaşlarda yakalamayı vaadediyoruz.

Aynı zamanda, dünya vatandaşlığı isteyen bir bireyin İngilizce bilmemesi düşünülemez. Akademikbaşarı için en az bir yabancı dil günümüzde zorunluluktur. Erken yaşta başlayan diledinimi akademik hayatta bireyin sahip olacağı bir ayrıcalıktır.

Ayrıca hedefimiz tüm öğrencileirimizin hazırlık okuduktan sonra tüm üniversitelerin hazırlık sınıfını geçebilecek seviyede olmasıdır. Yani iyi bir üniversitenin iyi bir bölümünü kazanmak isteyen öğrenci için lisede hazırlık okumak kayıp değildir. Çünkü iyi bölümlerin neredeyse tümünde İngilizce hzırlık vardır ve elzemdir. Öğrenci üniversitede okuyacağı hazırlığı lisede okumuş olacaktır ki bu da çok büyük bir avantaj sağlayacaktır. Şöyle ki liseden itibaren İngilizceyi iyi seviyede öğrenen bir öğrenci bu dilin kullanımına ana dili gibi aşina olacaktır, bu da üniversitedeki eğitiminde arkadaşlarına göre önde olmasını sağlayacaktır. Ama üniversitede İngilizce hazırlık okuyarak dil öğrenmeye çalışan öğrenci ise bir taraftan da İngilizceye aşina olmaya çalışacaktır ve bu da dezavantaj olacaktır.

İngilizce hazırlık eğitimini iyi bir şekilde verecek akademik kadronuz var mı?

Okulumuzda görevli tüm İngilizce öğretmenleri alanında yeterli ve tecrübelidir. Ayrıca İNgilizce zümresidaha önce hazırlık sınıfı okutmuş bir kadrodur.

Bildiğimiz kadarıyla okulunuz İstanbul'da kurulan sekizinci Anadolu lisesi ve daha önce de hazırlık okutuyordunuz, hazırlık olan dönem ile olmayan dönem arasında ne farklar var?

Öncelikle şunu belirtmeliyiz ki en göze çarpan fark dil eğitimi süresi ile ilgili. Hazırlık olduğunda öğrencilerimiz bir yılını tamamen dil eğitimine ayırmaktadır. Haftada 20 saatlik dil eğitimi yadsınamayacak bir öneme sahip. Hazırlık sınıfı dersleri ağırlıklı olarak İngilizce, Türkçe, Görsel Sanatlar, Beden Eğitimi ve Müzik olarak dağılım göstermektedir. Kısacası öğrencilerimizin odak noktası İngilizce dersidir. Bu da dil öğrenimine daha çok yoğunlaşmalarını sağlamaktadır. Dil öğreniminde ayırılan zaman çok önemlidir ve süreklilik gerektirmektedir. Hazırlık olmayan dönemde ise İngilizce ders saati dokuzuncu sınıfta altı saat, üst sınıflarda ise dört saat şeklindedir. Dolayısıyla aradaki fark çok büyüktür. Hazırlık sınıfında öğrencilerimiz tüm dikkatini dil öğrenimine vermekte, hazırlık olmayan dönemlerde ise  programlarında diğer dersler de olduğundan, ilgi ve alakalarını  ister istemez çeşitli alanlara yönlendirmek durumunda kalmaktadırlar. Ayrıca sadece hazırlık sınıfı ile bırakmıyoruz; 9., 10., 11. sınıflarda da dili geliştirecek çalışmaları sürekli yapıyoruz, dolayısıyla öğrenci 5 yıl boyunca sürekli dilini geliştiriyor ve belli bir süre sonra mükemmele ulaşıyor.

Nasıl bir dil eğitimi uygulayacaksınız?

Dil eğitimi dört beceri üzerinden yapılır: okuduğunu anlama, dinlediğini anlama,konuşma ve kendini yazılı olarak ifade edebilme. Öğrenci merkezli etkileşimli eğitimyöntemleri kullanarak öğrencinin dili etkin kullanması sağlanacaktır.

 

Hazırlık sınıfındaki hedefleriniz nelerdir?

28-06-2021






































Okulunuzdan hazırlık okuyarak mezun olan bir öğrencinin üniversitelerin hazırlık sınıflarını geçeceğine inanıyor musunuz?

Öğrencilerin beş yıllık dil eğitimi sonunda gidecekleri üniversitede akademik hayatahazır seviyede İngilizce hakimiyetleri olacaktır. Halihazırda hazırlık olmadan da öğrencilerimiz çoğu üniversitenin hazırlığını geçmektedirler. Ancak belli başlı üniversitelerin sınavları çok zor olmaktadır. Hazırlık ile beraber hiçbir öğrencimizin hiçbir üniversitenin hazırlık sınıfına takılmamasını hedefliyoruz.

Bir öğrenci için dil eğitiminin ne kadar gerekli olduğunu düşünüyorsunuz?

 

Akademik başarının en önemli ayağı, İngilizceye ileri seviyede hakim olmaktangeçmektedir. Üniversite eğitimi sırasında ve sonrasında kişinin mesleki yeterliliğinisürdürebilmesi için gerekli kaynaklar İngilizce olacaktır. Kısacası mesleki yeterlilik içindil öğretimi zorunludur.

Neden İngilizceyi ve ikinci dil olarak Almancayı seçtiniz?

 İngilizce tüm meslek grupları için akademik anlamda gereklidir. Ayrıca mühendislikeğitimi alacak öğrenciler için Almanca bilmek bir ayrıcalık olacaktır.

Okulunuzda İngilizce yürütülen yabancı  ortaklı projeler var mıdır, varsa hangileridir?

Okulumuzda ilk Waternet adlı Erasmus Projesi, o dönemdeki adı ile Comenius projesi, 2005 yılında  Türkiye, Hollanda ve Macaristan arasında gerçekleşti.

O günden bu yana okulumuz öğretmenleri ulusal ajans Erasmus projelerinde etkin bir şekilde başvuru süreçlerini takip etmektedir. Bu sayede okulumuz öğrencilerinin  çeşitli alanlarda projelere katılımı sağlanarak ücretsiz bir şekilde yurt dışına çıkmalarına imkan sağlanmakta, İngilizce başta olmak üzere öğrencilerin kişisel gelişimlerine katkı sağlamak için üstün çaba sarf edilmektedir.  Projelere katılan öğrenciler proje çatısı altında çeşitli çalışmalar yapmakta, hazırlıklarını yurt dışında tanıtmakta, bu sayede  ülkemizi ve okulumuzu temsil etmektedirler. Proje sürecinde çeşitli gezilere ve sosyal faaliyetlere katılmaktadırlar.

Okulumuz halihazırda iki Erasmus  projesi yürütmektedir. Harici olarak 4 ayrı projeye başvurulmuş ve sürecin tamamlanması beklenmektedir.  Erasmus projeleriyle öğrencilerimiz okulda almış oldukları İngilizce eğitimini her yönüyle uygulama ve geliştirme şansı elde etmektedir.

Erasmus projelerine ek olarak çeşitli alanlarda eTWINNING  projeleri yürütülmekte olup, bu projelerde öğrencilere aktif görevler verilmektedir.

Pandemi dönemine denk geldiği için, öğrencilerimiz ve projede görevli öğretmenlerimiz büyük gayretler göstererek proje çalışmalarını yürütmektedirler.

ERASMUS PLUS PROJELERİMİZ

LIVE LIFE, GIVE LIFE (DEVAM EDİYOR)

Promoting Organ Donation and Public Awareness of Transplant Research (Şu  an AKTİF olan bu projemizin POLONYA hareketliliği gerçekleştirilmiş olup pandemi şartları düzelip gerekli izinler  sağlandığı an İTALYA ve İSPANYA hareketlilikleri gerçekleştirilecektir.)

THE TEACHING APPROACH OF S.T.E.A.M A MEANINGFUL EDUCATION (TAMAMLANDI)

Bu projemizi TÜRKİYE, İTALYA, YUNANİSTAN, ROMANYA ortaklığında gerçekleştirdik. 2019 yılında tamamlanan  projemizde öğrencilerimiz STEAM çalışmalarını karşılıklı olarak sergilediler. Biyoloji ve Bilişim Teknolojisi derslerinden  öğrendikleri bilgileri birleştirerek çok güzel çalışmalar yaptılar.

AYRICA YAPTIĞIMIZ eTWINNING ÇALIŞMALARI İLE İSTANBUL İL MİLLİ EĞİTİM TARAFINDAN "ERASMUS  PLUS PROJESİ ORTAĞI" OLARAK KABUL EDİLDİK. ÖNÜMÜZDEKİ 3 YIL İÇİNDE MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞININ  BELİRLEYECEĞİ BİR ZAMANDA BİR ERASMUS PLUS ORTAĞI OLARAK ÖĞRENCİLERİMİZİN YURTDIŞI HAREKETLİLİĞİNİ SAĞLAYACAĞIZ.

E-TWINNING VE eTWINNING PLUS PROJELERİMİZ

BLOOD'S DESTINY IS TO CIRCULATE (BİTİRİLDİ)

LIVE LIFE GIVE LIFE (AKTİF)

(POLONYA, İTALYA, İSPANYA, TÜRKİYE) Şu an aktif ve Erasmus projemizin bir parçası  olarak sürdürülüyor.

OUR CELLS OUR POWER (BİTİRİLDİ)

PROJEMİZ 2021 Şubat ,Mart,Nisan ayları boyunca yürütülen 3 aylık bir  projeydi. TÜRKİYE, PORTEKİZ, HIRVATİSTAN ortaklığı ile tamamlandı. Ve pandemi sürecinde öğrencilerimizi aktif olarak  tutan çok güzel bir çalışma oldu.

DOĞAYLA VARIZ (AKTİF)

Türkiye'den ortak okullar tarafından MART 2021'de başlatılan ve yürütülen bir e-Twinning  projesi olup tıbbi ve aromatik bitkileri, endemik ve nesli tükenen canlıları araştırmayı ve sunmayı hedefleyen aktif bir  projedir.

Neden İngilizce öğrenmeliyim?

Dünyanın her yanında milyonlarca kişinin İngilizce konuştuğunu hepimiz biliyoruz.

Ama İngilizcenin sadece yaygın bir dil değil, aynı zamanda önemli bir dil olduğunu da biliyor muyuz?

İngilizce öğrenmek için bu kadar zaman, çaba ve enerji sarf etmeye gerçekten değer mi?

Akıcı İngilizce konuşmanın hayatına nasıl etki edeceğini bir düşünelim.

Daha fazla akademik başarı ya da kariyer fırsatına sahip olmak ister miydin?

Daha fazla kültürü ve eğlence seçeneğini keşfetmek ister miydin?

Yoksa sadece dünyanın her yanından insanlarla iletişim kurmak mı isterdin?

Bugün İngilizcenin toplam 73 ülkede resmi dil olarak kullanılması bir yana, 2 milyara yakın bir kitle tarafından da ortak lisan olarak konuşulan bir dildir. Günümüz küreselleşen dünyasının ve içinde bulunduğumuz bilgi çağının gerisinde kalmamak adına tüm dünyanın kullandığı ortak dil olan İngilizceyi öğrenmek yalnızca atasözümüzün vurguladığı bir önem olmaktan çıkmış, bir zaruriyet halini almıştır. Bugün gündelik hayatımızda karşılaştığımız marka isimlerinden kullandığımız telefonlara kadar her yerde İngilizce ile karşılaşmak mümkündür. İngilizcenin her alanda önemini vurgulamak adına şu başlıklara dikkat edilmelidir:

 Dünya üzerinde kariyer yapanların üçte ikisi İngilizce okur-konuşur-yazar.

Dünyadaki mektupların % 75'i İngilizce yazılır.

Elektronik olarak depolanan bilginin % 80'i İngilizcedir.

40 milyon internet kullanıcısının çoğu İngilizceye ihtiyaç duyar.

Dünyada kabul gören bütün sanatsal yada kültürel çalışmalar İngilizce yapılır.

 

 Bu Dili Öğrenmek için 5 Önemli Neden

1. İngilizce yeni kariyer fırsatları açar.

İlk ve en önemli neden, İngilizce öğrenmenin sana daha fazla kariyer fırsatına yönelmende ve bunları değerlendirmende yardımcı olacak olmasıdır. Günümüzde istihdam pazarı globalleşmiştir ve İngilizcenin önemi de artmıştır. Birçok şirket dünyanın her yanındaki ortakları ve müşterileri ile iletişim kurabilen çalışanlara ihtiyaç duyar. Bu da genellikle İngilizce konuşan çalışanlar bulmaları anlamına gelir.

İş mi arıyorsun? Kurum içinde terfi almak mı istiyorsun? Yoksa sadece mesleki seçeneklerini açık mı tutmak istiyorsun? İngilizce öğrenmek, bütün bu hedeflere giden yolda önemli bir adımdır.

Global istihdam pazarı iki dil konuşanlar için yeni pozisyonlar dahi yarattı. İngilizce öğrenerek bir mütercim tercüman, bir dil öğretmeni ya da global bir şirket için bir İngilizce pazarlama profesyoneli olabilirsin.

Hangi kariyerde ilerlemeye karar verdiğin fark etmeksizin, İngilizce öğrenmek değerli bir beceridir. Daha iyi ve gözde bir çalışan haline gelmenin yanı sıra daha eğitimli bir kişi haline gelmene de yardımcı olur.

2. İngilizce testleri bir okula kayıt olmanı sağlayabilir

Eğer TOEFL (Yabancı Dil Olarak İngilizce Sınavı) gibi testleri geçmene yetecek kadar İngilizce öğrenirsen dünyanın herhangi bir yerindeki İngilizce eğitim veren bir okula kabul edilebilirsin. Böylece İngilizcenin önemi eğitim alanında da karşımıza çıkar.

Eğer İngilizce konuşulan bir ülkeye yerleşmek ya da bu gibi bir yerde çalışmak istiyorsan bu harika bir haber; buraya öğrenci vizesiyle gidebilirsin ya da sadece yurt dışında birkaç ders almak istiyor olabilirsin. Başarılı bir İngilizce test sonucu, kolejler ve üniversitelere senin hazır olduğunu gösterecektir.

Yukarıda belirttiğimiz üzere TOEFL günümüzde en yaygın İngilizce yeterlik sınavlarından biridir. Diğerleri arasında ise IELTS (Uluslararası İngilizce Dil Test Sistemi) ve Cambridge sınavları sayılabilir. Bazı kolejler ya da dil merkezleri bu sınavlara hazırlık için programlar dahi sunuyor.

Belirli bir amaçla sınava girmen gerekmiyor olsa ya da zaten üniversiteden mezun olmuş olsan dahi bir İngilizce sınavına hazırlanmak dil becerilerini geliştirmende sana yardımcı olabilir. Sana İngilizce iletişim kurmak için gerekli temel becerileri öğretecektir ve bu testi geçersen bu, İngilizce bilginin oldukça güçlü olduğu anlamına gelmektedir.

3. İngilizce internette en sık kullanılan dildir.

İngilizce, yaklaşık 1 milyar kullanıcının bu dilde mesajlaşması ve sohbet etmesi ile internette en sık kullanılan dildir. Eğer İngilizce anlayabiliyor ve okuyabiliyorsan internette çok daha fazla kaynağa erişebilir ve bunların keyfini çıkartabilirsin.

Online haber yazıları okuyabilirsin. Bir İngilizce videoya yorum yapabilirsin. İngilizce konuşan ünlülerin attığı Tweet'leri anlayabilirsin. Bir forumdaki tartışmalara katılabilirsin. Olanaklar sonsuzdur!

Elbette interneti zaman geçirmek ve eğlenmek için kullanıyorsan bu faydalı olacaktır. Ancak pek çok insan ve işletmenin araştırmalar yapması, ürünlerini pazarlamaları veya bağlantılarıyla internet üzerinden iletişim kurmaları gerekir. İngilizce başarınız için son derece önemli olacaktır.

E-posta da günümüzde dünyanın her yerinden insan ile konuşmanın son derece yaygın bir yoludur. E-posta, birçok firmanın müşterileri ve diğer işletmelerle iletişim kurmakta kullandıkları başlıca yöntemdir. İngilizce e-posta yazmak ya da diğer yazışmaları gerçekleştirmek işverenler için başka bir önemli noktadır. Eğlence ya da iş amaçlı olması fark etmeksizin İngilizce anlayabiliyorsan internette daha fazla kişiyle iletişim kurabilir ve daha fazla içerik kullanabilirsin.

4. İngilizce Hayatını Daha Eğlenceli Hale Getirir

Kitaplığın için daha fazla kitap mı almak istiyorsun? Film gecesi için daha fazla seçenek mi istiyorsun? İngilizce öğrenmek önünde yepyeni bir eğlence dünyasının kapılarını aralayacak. Çevrilmiş metinlere ihtiyacın kalmayacak, orijinallerinin keyfini çıkaracaksın. Elbette İngilizce öğrenmek diğer eğlence türlerini de daha erişilebilir hale getirecektir. Ayrıca "Harry Potter," "Twilight," "The Hunger Games" vb. popüler kitapları orijinal dilinde okuyabileceksin. Bütün bunlara ek olarak, en meşhur popüler kültür ikonları İngiliz klasiklerinden gelmektedir. Bu kitapları okuyabilirsen, İngilizce konuşulan dünyanın kültürünü daha iyi anlayabilirsin. (Meşhur Sherlock Holmes karakteri aslında 1800'lerde İngilizce olarak yazılmış bir kitap dizisinden geliyor!)

5. İngilizce Öğrenmek Daha Zeki Olmanı Sağlayabilir

Tüm bu faydalarının üstüne, İngilizce gibi yeni bir dil öğrenmek beyninin yeni bir şekilde işlemesine yardımcı olur. Gerçekten!

Araştırmalar göstermiştir ki yeni bir dil öğrenmek beyninin yapısını değiştirir (endişelenme, iyi yönde değiştirir). Beyninin hafızadan, bilinçli düşünceden ve daha fazlasından sorumlu kısımlarını etkiler. Kısacası, yeni bir dil öğrenmek, düşünme şeklini geliştirerek beynini güçlendirir ve çok yönlü olmasını sağlar.

Araştırmaların diğer bulgularına göre iki dil konuşabilmek beynin ilerleyen yaşlarda daha güçlü ve sağlıklı olmasını sağlayabilir ve hafıza, konsantrasyon ve diğer becerilerde yardımcı olur. .

İngilizce öğrenirsen bir kitabı İngilizce okuyabilir, derslerini İngilizce alabilir veya diğer birçok şeyi yapabilirsin. Bu senin için birçok farklı deneyimin kapılarını açacak, yeni şeyler öğrenmene yardımcı olacak ve kendini daha zeki hissetmeni sağlayacaktır.

 

 

Peki biz geleceğimiz için bu kadar önemli olan bu dili en kolay ve en etkili nasıl öğrenebiliriz?

Uzun yıllardır edindiğimiz tecrübelerimize dayanarak sizlere kolaylıkla söyleyebiliriz ki İngilizceyi en etkili şekilde öğrenmenin yolu öncelikle hazırlığı olan bir okuldan geçer. Evet, hazırlık okumak diyoruz çünkü geçmişten günümüze edindiğimiz tecrübeler hazırlık okumanın dil eğitiminde ne kadar önemli olduğunu bizlere fazlazıyla gösterdi. Adile Mermerci Anadolu Lisesi İstanbul'un en  köklü okullarından biridir. Yabancı dil geçmişi 1990'lı yıllara kadar uzanır. Bu okulda edindiğimiz tecrübelere dayanarak diyebiliriz ki hazırlık sınıfı  İngilizcenin temelini attığımız en önemli yıldır. Daha sonraki sınıflar da bu temelin üstüne çıktığınız katlar gibidir. Evet, biz dil öğretmenleri hazırlık sınıfını bir binanın temeline benzetiriz. Bu temel ne kadar sağlam olursa binamız da o kadar sağlam olur. Üst sınıflar da binanın diğer katlarına benzer. Peki bu temelin sağlam olması için neler gerekir? Öncelikle şunu rahatlıkla söyleyebiliriz ki kullanılan malzeme önemlidir ve işe ne kadar erken başlarsanız o kadar iyidir. Bazı  insanlar  hazırlık okumanın insanın eğitim hayatını uzattığına inanır. Kesinlikle yanılıyorsunuz. Eğitim engin bir deniz gibidir, ne kadar çok açılabilirseniz o kadar iyidir. Kendinizi geliştirmenin yaşı ve zamanı yoktur. Önemli olan toplumda   her yönü ile donanımlı bir birey olabilebilmektir. Lise hayatınızda bir yılınızı İngilizce öğrenimine ayırmanız,  bu zamanı üniversite hayatınızda ektra vakit  ayırarak portfolyonuza artı kazandırmaktan daha kolaydır. Aynı zamanda herkes tarafından da bilinen bir gerçek vardır ki erken yaşta dil öğrenmek daha kolaydır. Biz geleceğimizin en önemli değeri olan gençlerimize  bu fırsatı erken yaşlarda yakalamayı vaadediyoruz. Evet, hiç düşünmeden hazırlık okuma fırsatını değerlendirin. İnanın hiç pişman olmayacaksınız ki Adile Mermerci Anadolu Lisesinde bir yıl daha fazla okuyabilme şansını yakalamış olacaksınız. Bunu okulumuzda uzun yıllar boyunca gözlemlediğimiz tecrübeye dayanarak söylüyoruz. Adile Mermerci Anadolu Lisesi tüm öğrencilerimiz için huzur buldukları sımsıcak bir yuva gibidir. Öğrencilerimiz son sınıfa geldiklerinde bu sımsıcak yuvadan ayrılmak istemezler. Evet, biz kocaman bir aileyiz. Eğitim neferleri olarak da her zaman umudumuz olan gençlere en iyi eğitimi sunmaktan gurur duyarız. Yabancı dil eğitimi kadrosu olarak da diyoruz ki gelin bu eğitime temelden, hazırlık sınıfından başlayın. İnanın hiç pişman olmayacaksınız. Geleceğiniz geleceğimizdir.

 

Son olarak sizlere hazırlık sınıfında neler yapıldığından bahsetmek istiyoruz. Çoğunuzun hayalinde  yıl sonunda kendini rahatlıkla ifade edebilecek seviyede İngilizce konuşabilmek var. Bu mümkün mü? Niye mümkün olmasın ki ? Bu meşakkatli sürece başlarken belki biraz tedirginsiniz. Sahip olduğunuz İngilizce seviyenizi beğenmiyorsunuz. Hiç sorun değil!  Bizler İngilizce eğitimine  başlangıç seviyesinden başlıyoruz. Yani korkulacak, çekinilecek bir şey yok. Her gün yeni şeyler öğrenerek ufkunuzu genişleteceksiniz. Unutmayın, dil öğrenmek yepyeni bilgilerle  kültürünüzü artırmak demek. Aynı zamanda öğrenirken eğleneceksiniz de. Hikâye okuduğumuz okuma dersleri,  video izleyip aramızda yorumladığımız video dersleri, kısa skeçler hazırlayıp eğlenerek sunduğumuz drama dersleri, dili en iyi şekilde kullanmamızı sağlayan münazara etkinlikleri ve bunun gibi birçok etkinlik sizi bekliyor. Tüm dikkatinizi İngilizce öğrenmeye vereceğiniz bir yıl olacak. Günlük hayatınızda yabancı dili ne kadar çok etkin kullanabilirseniz o kadar iyi öğrenirsiniz. Hazırlık sınıfı size bu fırsatı sunan en önemli sınıflardan biridir. Dikkatinizi tamamen dil öğrenimine verirsiniz. Öyle bir hale dönüşür ki kendinizi İngilizce düşünerek ifade etmeye başlarsınız. Rüyalarınız bile İngilizceye dönüşür. Evet, abartmıyorum, hazırlık sınıfında İngilizceyi öğrenmiş bir kişi olarak konuşuyorum. İsterseniz yapamayacağınız hiç birşey yok, inanın ve bize güvenin.