HAZIRLIK SINIFI YETERLİLİK / MUAFİYET SINAVI

06.09.2022 468

Hazırlık Sınıfı Yeterlilik/Muafiyet Sınavı

Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğine göre;

•             Hazırlık sınıfında öğrenim görmeden aynı okulun 9.ncu sınıfına doğrudan geçmek isteyen öğrencilerin velileri, okul yönetimine yazılı olarak başvurur.

•             Başvurusu alınan öğrenciler, birinci yabancı dil dersiyle edebiyat dersinden yeterlilik sınavına alınır.

•             Her iki dersten de en az 70 puan alan öğrenciler başarılı sayılarak 9 uncu sınıfa devam ettirilir. Başarılı olamayan öğrenciler hazırlık sınıfına devam eder.

2022-2023 Eğitim öğretim yılında okulumuz hazırlık sınıfına yerleşen öğrencilerimiz için;

Okulumuzda; 15 Eylül Perşembe günü Saat: 10:00'da İngilizce yeterlilik/muafiyet sınavı,

15 Eylül Perşembe günü, Saat: 13:00'da  Edebiyat sınavı,

16 Eylül Cuma  günü, Saat: 10:00'da İngilizce sözlü sınav yapılacaktır.

Sınav, sosyal mesafe ve hijyen kuralları dikkate alınarak okul binamızda yüz yüze gerçekleştirilecektir.

Hazırlık yeterlilik/muafiyet sınavına katılmak isteyen öğrencilerimizin velilerinin 08 Eylül Perşembe gününe kadar talep dilekçelerini okula elden teslim etmeleri  gerekmektedir. Sınav, belirtilen tarihe kadar başvuru yapan öğrenciler için uygulanacaktır.

Sınava girecek öğrencilerimizin T.C. Kimlik Kartı, kalem ve silgisi ile belirtilen saatte okulumuzda hazır bulunması gerekmektedir.

Talep Dilekçesi Örneği İçin Bağlantıyı Tıklayınız.

meb_iys_dosyalar/34/24/246671/dosyalar/2022_09/06112945_HAZIRLIK-MUAFIYET-SINAVI-DILEKCE.pdf