ERASMUS PROJELERİMİZ

ERASMUS PROJELERİMİZ

Erasmus projesi ve amacı nedir?

 

Avrupa Birliği'nin eğitimden sosyal faaliyetlere kadar birçok alanı kapsayan hibe programıdır. Amacı Avrupa Birliği'ne üye veya aday konumundaki bütün ülkelerin eğitim ve kültür paylaşımları yapabilmesidir. Bu organizasyon, öğretmenlerimizin ve öğrencilerimizin okul içinde yaptıkları veya yapacak oldukları iyi uygulamaların paylaşımını içermektedir. Erasmus+ Programı ile öğrencilerimize yeni beceriler kazandırılması, onların kişisel ve akamedemik gelişimlerinin güçlendirilmesi ve istihdam olanaklarının arttırılması amaçlanmaktadır.

27.06.2021 4691

27-06-2021

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Erasmus projesi ve amacı nedir?

27-06-2021

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Erasmus projeleri okulunuzda nasıl uygulanır?

27-06-2021

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 







Okulunuz için Erasmus projeleri neden önemli?27-06-2021

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Erasmus projelerinde öğrencilerin görevleri nelerdir?

 Üzerinde çalışılan projelerdeki sorumlulukları yerine getirerek yapılan hareketliliklerde ülkemizi ve okulumuzu en iyi şekilde temsil etmektir.

 

Okulumuzda yürütülen Erasmus projeleri var mıdır?

27-06-2021

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Hali hazırda aktif olan projeler hangileridir?

 27-06-2021

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Projelere katılım zorunlu mudur? Kimler katılabilir?

 Projeye katılım kesinlikle zorunlu değildir. Gönüllülük esasına dayanır. Okulumuz bünyesinde katılım isteği oldukça fazladır. Projeye üniversite sınav hazırlıklarının yoğunluğu nedeniyle 12. sınıflar hariç olmak üzere okulumuz öğrencilerinin tamamının katılma hakkı bulunmaktadır.

 

Projelere katılan öğrenci ücret öder mi?

Katılım sağlayan öğrencilerimiz nüfus müdürlüğünce belirlenen gri pasaport harç ücreti dışında (yaklaşık 133 TL) hiçbir konuda ücret ödemezler.  Konaklama, beslenme ve ulaşım giderleri tamamıyla ücretsizdir.

 

Projeye katılan öğrencilerin giderleri nasıl finanse edilir?

Proje giderleri okulumuz adına başvurulan projelerin kabul edilmesi durumunda planlamanın uygulanabilmesi için Avrupa Birliği Ulusal Ajans tarafından finanse edilmektedir.

 

 

Projelerde veli izni gerekli midir?

Katılım sağlayan öğrencilerimizden 18 yaş altında oldukları için, öncelikle veli izin belgesi ve sonrasında resmi prosedürler gereği refakatçi öğretmenlerle seyahat edebilmeleri için noter onaylı muvafakatname belgesi istenmektedir.

 

Öğrencilerin yurt dışında konaklamaları nasıl sağlanır? 

Konaklama şartları tamamen ziyarete konu olan ülkeler ve proje içeriğine göre değişmekle birlikte, otel ve aile yanı konaklama olarak iki seçenekten oluşmaktadır. Proje hareketliliğine katılan öğrenci sayısına bağlı olarak değişebilmektedir. Her iki seçenekte de öğrencilerimize rahatlık ve hijyen şartlarını en iyi durumda sunmak, katılan öğrencilerimizin mutluluğunu ön planda tutmak önceliğimiz olmaktadır.

 

 

Yurt dışında sağlık sorunları yaşanma ihtimaline karşı ne gibi önlemler alınır?

Katılım sağlayan her öğrencimizin bütün özel durumları ile ilgili bilgi alınarak yurt dışında yaşanabilecek herhangi bir sağlık sorunu ihtimaline karşı ülkemizden ayrılmadan yurt dışı seyahat sigortası yaptırılmaktadır. Bu sayede ülke ve hava değişikliği gibi sebeplerden dolayı oluşabilecek sağlık sorunlarına karşı her türlü tedbirimizi almış oluyoruz.

 

 

AB Projelerinin projeye katılım sağlayan öğrenciye ne gibi akademik katkısı vardır?

Erasmus programları, uluslararası büyük bir organizasyon olup bütün dünyanın önemseyerek takip ettiği faaliyetlerdir. Bu faaliyetlere katılmak; rekabetin giderek zorlaştığı günümüzde bireylerin kişisel, akademik, sosyal ve dil gelişimleri açısından belgelendirilebilen güçlü bir referans olmaktadır.

 

Projeye katılan öğrenci katılım belgesi alır mı? Katılım belgesi ne işe yarar?

Projelerimizde görev alan her öğrenci projeye katıldığına dair katılım sertifikası alır. Üniversite hayatlarında tercih edebilecekleri yurt dışında eğitim veya burs başvurusu gibi yeni girişimlerinde ve eğitim hayatı sonrasında da iş başvurusu yaparken hazırlayacakları öz geçmişlerinde bu sertifikayı kullanarak rakiplerinin önüne geçebilirler.

 

Erasmus projeleri öğrencilere ne kazandırır?

Öncelikle bu projelerle öğrenciler akademik olarak kendilerine çok şey katma şansı elde ederler. Her ne kadar birincil amacı akademik tabanlı projeler olsalar da beraberindeki kazanımlar saymakla bitmeyecek kadar çoktur.

 

Erasmus projelerinin öğrencilere sunduğu akademik avantajlar nelerdir?

Proje hareketliliklerinden sonra alınan katılım belgeleri ve sertifikaları, öğrencilerin öğrenim hayatları boyunca ve mezun olduktan sonra kendilerine olumlu bir referans olmaktadır. Bu belgeler sayesinde, yurt içinde veya yurt dışında eğitim hayatlarını devam ettirmek isteyen öğrencilerimiz için başvurularının kabul edilmelerinde önemsenen bir tecrübe olmakla birlikte bu belgeler çeşitli kaynaklardan sağlanan burs başvurularında da öncelik sağlamaktadır. Bunların dışında proje bitimlerinde, katılım sağlayan öğrencilerimiz için, kurumsal olarak Europass belgesi hazırlanmakta ve hazırlanan Europass belgesi uluslararası geçerliliği olan bir nitelik göstergesi olarak kabul edilmekte, öğrencilerimizin öz geçmişlerindeki yerlerini almaktadır.

Bunun dışında öğrencilerimiz okul hayatları boyunca almış oldukları yabancı dil eğitimlerini; konuşma, yazma, okuma ve dinleme becerilerinin tümünü kapsayacak şekilde uygulama şansı elde ederek dil becerilerini test etme ve geliştirme imkânı bulmaktadırlar.

 

 

Erasmus projelerinin öğrencilere sunduğu kişisel ve sosyal avantajlar nelerdir?

Akademik tabanlı projeler çerçevesinde yer alan bu faaliyetlerin saymakla bitmeyecek kadar çok sosyal kazanım sağladığını gözlemlemekteyiz. Bu projeler kendine güven, işbirliğine yatkınlık, etkili zaman yönetimi, üretkenlik, mücadelecilik, güçlü iletişim becerileri, takım çalışmasına uyumluluk, kararlılık, uzlaşmacılık, liderlik, stres yönetiminde yetkinlik, sunum becerileri, farkındalık, sosyal beceriler, hoşgörü, yardımlaşma ve sosyal sorumluluk  gibi birçok kişisel gelişim alanına dokunmakta olup projeye katılan her öğrencimiz sürecin sonunda çok daha mutlu, vizyonu gelişmiş bir öğrencimiz olarak yeni hedefleriyle öğrenim hayatına devam etmektedir.

 

Yurt dışı hareketlilik haftası nasıl geçmektedir?

Yurt dışı hareketliliklerimiz bir hafta sürmektedir. Bir haftalık süreçte, planlanan bütün akademik çalışmalar sergilenmekte ve hafta boyunca çeşitli geziler ve organizasyonlara katılım sağlanmaktadır.

Erasmus projelerinde yapılan sosyal etkinlikler projenin kültürel kazanımları için çok fazla önem arz etmektedir. Bu nedenle gidilen ülkede ve bölgede gezilip görülmesi gereken her yer gezi programına dahil edilmektedir. Bu sayede öğrencilerimiz hem akademik çalışmalar sergileyip hem de bir hafta boyunca güzel bir kültür tatili yapmaktadırlar.

 

Erasmus projelerine katılan öğrencilerde aranan kriterler nelerdir?

Okulumuzu kazanan tüm öğrenciler projeye katılma yeterliliğine sahiptir. Erasmus projelerine katılma yeterliğinin temeli okulumuzu kazanmış olması. Sonrasında öğrencinin projeye katılması için gönüllü olması yetiyor.